Vandaag gevlogen naar Athene - Reisverslag uit Athene, Griekenland van Linda Hilbink - WaarBenJij.nu Vandaag gevlogen naar Athene - Reisverslag uit Athene, Griekenland van Linda Hilbink - WaarBenJij.nu

Vandaag gevlogen naar Athene

Door: LindaHilbink

Blijf op de hoogte en volg Linda

10 Oktober 2011 | Griekenland, Athene

Vannacht zijn we om 03.15 uur vertrokken naar Schiphol. Kelly was ook meteen mee want die had bij ons geslapen. Op het vliegveld begon die muts achter de bagage balie lastig te doen want ik had 21.2 kilo bij me en dat mocht toch echt niet. Voor elke kilo extra moet je een tientje bijbetalen. Nou ammehoela! Geef dan die koffer maar weer terug. Na een vest in mijn handbagage gedaan te hebben en de koffer weer op de band gezet te hebben was ie nog 20.8 kilo en dat mocht wel. Ja logisch he, qua kilo's is het nog hetzelfde want of het nou in mijn koffer zit of in mijn handbagage, het gewicht komt hoe dan ook in het vliegtuig. Eenmaal in het vliegtuig hoorden we dat we om 11.05 uur zouden landen. Toen we in Athene aan de grond stonden was het 10.45 uur dus dat was een stukje sneller dan verwacht. Toen we bij de bagagehal waren kwamen de koffers al snel voorbij dus konden we wachten op Jen, het meisje die voor ons de kamer heeft geregeld. Ze zou ons komen halen met de taxi want de Grieken staken weer eens dus alles ligt weer eens plat. Ja wat een verassing... Maargoed, ze zou om 11.40 bij de afgesproken plek zijn want dan kon ze ons meteen meenemen... Het werd maar later en later en tegen 12.10 uur kwam ze eindelijk aangerend en zei dat het een drukte was in Athene door de stakingen dus vandaar dat ze later was. Ook had ze een sneeuwbroek aan want het regende! Nou laat der eens naar Nederland gaan draagt ze niets anders meer :P Eenmaal in de taxi reed hij maar verder en verder en verder. We dachten dat er nooit een eind aan zou komen. De buurten waar we doorheen kwamen werden ook slechter en slechter dus we werden steeds onzekerder. Uiteindelijk stopte hij en Jen deed de deur open en meteen ook weer dicht. We dachten van wat is dit nou dan, zegt ze ineens, ja er is te veel water op de straat dus we kunnen er hier niet uit! Ja der lag wat water ja maar je bent toch niet van suiker?! Maar de Grieken dus blijkbaar wel dus reed de taxi chauffeur naar een stukje waar niet zo veel water lag en konden we naar onze kamer. Maar toen stapten we ineens een hotel binnen! Blijkt dit dus eerst een hotel geweest te zijn ofzo! Na wat uitleg en de kamer gezien te hebben hebben we een korte rondleiding gehad in de buurt zodat we een aantal dingen weten te vinden. Ze vertelde wel meteen dat als we ergens heen wilden we dat wel eerst moesten vragen want er zijn te veel buurten waar het niet veilig is. Maar dat komt wel goed :) Daarna hebben we alvast wat spullen gekocht zodat we de eerste dag kunnen overleven. Ook moeten we nog even een koelkastje regelen want onze Danoontjes willen graag koud staan ;) Maar dit wordt geregeld en als het goed is hebben we die vanavond :) Ook hebben we niets om ook maar iets te koken dus dat wordt hem alweer niet en ook hebben we geen echte tosti ijzer dus dat is wel balen. We gaan morgen even kijken of we er eentje kunnen vinden zodat we toch nog lekker kunnen ontbijten. Nu zitten we lekker in de lounce ding achtig iets waar we wel internet hebben want dat ding is net niet sterk genoeg om ons boven internet te geven.
we hebben alleen nog geen avondeten gevonden dus hoe we dat gaan doen moeten we nog maar even kijken. Wordt vast iets simpels want we gaan vanavond niet laat naar bed want we zijn beiden kapot! Ben benieuwd of we zo kunnen slapen want onze "prive vijver" deuren sluiten niet echt goed dus je hoort alles wat er buiten gebeurd... Maar ook dat zal wel wennen :)
Owja! Ik keek net op de site van de stakingen en nu staat er dat er donderdag misschien ook gestaakt gaat worden met het openbaar vervoer.. Dat begint dan dus alweer mooi... Woensdag eerste stage dag, donderdag vrij en dan vrijdag weer een stagedag en dan weekend... Maar dat is nog niet zeker dus dat is afwachten...

• 10 Oktober 2011 - 15:23

Gertjan:

Internet op school is ook handig. Dus je bent weer goed aangekomen in griekenland. Jammer he dat het daar ook regent hihi. Hey groetjes en veel plezier daar zo te zien een betere kamer als de vorige keer.

• 10 Oktober 2011 - 15:33

Sannie:

Hay Linda,zo te zien heb je een mooie nette kamer.Hopelijk staken die Grieken niet zo vaak.Nou heel veel succes.Mooi om zo je verhaal weer te lezen.Groetjes Sannie

• 10 Oktober 2011 - 19:51

Mam:

Je bent weer lekker op dreef met je verhaal. Leuk om te lezen. Je slaapt nu vast al. Het bed en de kamer zien er inderdaad prima uit. Daar red je het wel 4 weken. Morgen nog genieten en dan aan het werk :)
    Maar dat is ook wel genieten.

• 10 Oktober 2011 - 20:39

Opa En Oma:

Hoi Linda
    Wat fijn dat jullie zon mooie kamer hebben .Het ziet erin ieder geval goed uit.
    Veel plezier daar in griekenland

• 11 Oktober 2011 - 17:37

Christiaan:

Haa Lin! Gave kamer zeg! En lekker aan het typen geweest zie ik!

Had je wind mee met vliegen?

Groeten!