3e stagedag - Reisverslag uit Athene, Griekenland van Linda Hilbink - WaarBenJij.nu 3e stagedag - Reisverslag uit Athene, Griekenland van Linda Hilbink - WaarBenJij.nu

3e stagedag

Door: LindaHilbink

Blijf op de hoogte en volg Linda

16 Oktober 2011 | Griekenland, Athene

Vandaag ben ik begonnen bij de apen maar Dimitries waar ik mee werkte werd ineens gebeld want er was niemand voor de katachtigen dus kreeg ik de sleutels en succes dan maar. Ik heb dus alle katachtigen schoongemaakt alleen bij de tijgers was het toch wel een beetje eng. De vorige keer sprong er namelijk eentje tegen het hek aan en brulde zeer hard. Hier was ik erg van geschrokken en toen ik er vandaag heen liep stond eentje meteen op en hield me goed in de gaten. Ook achtervolgde hij me en ging precies voor het hek zitten waar de tuinslang aan zit. Om die te kunnen gebruiken moet ik er dus recht voor staan en de waterkraan aanzetten. Dit was echt te dichtbij dus dat heb ik maar niet gedaan. Gelukkig was het toen ook al pauze en toen ik terug kwam zat ie ergens anders dus kon ik gelukkig veilig verder. Toen alles klaar was mocht ik weer naar de maki's toe om deze schoon te maken en toen we daar bezig waren was er een vrouw die de slapende maki's probeerde wakker te maken met een pakje papieren zakdoekjes. Ik heb haar toen vriendelijk gevraagd of ze daar mee op wou houden maar ze keek niet op of om. Toen probeerde de jongen waar ik mee werkte het in het grieks maar nog steeds geen reactie. Toen ik dus weer maar dan wat minder lief. Weer geen reactie. Toen de jongen weer en toen keek ze eindelijk maar ging daarna gewoon weer vrolijk verder. Toen was ik best wel flauw en heb toen echt Stop it! geroepen en toen riep haar man haar naar zich toe en de vrouw was alleen maar aan het schreeuwen en aan het wijzen op de bordjes want volgens haar mocht het wel want op de bordjes staat alleen dat je ze niet mag voeren. En dat deed ze immers niet. Nee en daarom staat er ook nog onder: Do not harm the animals. Echt waar sommige mensen zijn gewoon ongelofelijk! Daarna hebben we alle informatiebordjes in de zeikende regen schoongemaakt en kwamen we dezelfde vrolijke vrouw tegen bij de ezels. Ze stond daar heel raar dus we besloten daar nog maar even extra schoon te gaan maken zodat we haar nog even in de gaten konden houden. Dat vond ze niet zo leuk want ik kreeg meteen weer een dodelijke blik toegeworpen en ging ze weer boos weg. Dit was best wel grappig want ik had nog helemaal niets gezegd en voor zover als ik gezien heb had ze ook nog niets gedaan. Vanavond zijn we mee geweest met het locken van de katachtigen en de apen. Maar eerst moesten we een aantal emmers met vlees pakken uit de vriezer. Hierbij stond één deur open en de andere was dicht. En waar loopt/knalt Kelly tegenaan??? Nu waren er dus twee deuren open :P Nog geen tien minuten later moesten we over een lage ketting heen, ook daar lukt het om er overheen te struikelen :P Tot slot zaten we in het golfkarretje en ze neemt een bocht en Kelly lag er bijna uit :P En dit alles in slecht minder dan een uur! Dat was wel erg leuk :) Om mee te gaan met het locken was weer erg leuk om te zien. Je komt dan toch wel heel erg dichtbij de dieren :) Toen we klaar waren liepen we terug naar de bus en onderweg vertelde ik Kelly dat we eens een keer gehad hadden dat we daar liepen en we de bus net voorbij zagen komen en dat je dan zo baalde dat je zo lang moest wachten. Echt waar ik had het nog niet gezegd of het gebeurde. Ow wat waren wij flauw. Gelukkig regende het op dat moment niet maar het was wel echt heel erg koud. Er lopen aan de straat veel straathonden die proberen over te steken en dat gebeurde vanavond dus ook weer. Maar de ene hond was het daar niet mee eens dus begonnen ze midden op de straat tegen elkaar te blaffen terwijl de auto's er maar voorbij scheuren. Op een gegeven moment was één van de honden midden op de rijbaan en kwam er een auto aan. Je zag gewoon dat dit niet goed kon gaan dus ik heb me snel om gedraaid. Meteen volgde er een harde knal en veel knappend geluid wat klonk als het door midden breken van botten. Dar hadden we immers vanavond al gehoord bij alle katachtigen die hun kip op aten. We keken om en zagen overal stukken liggen. We keken nog een keer goed maar we zagen geen stukjes hond... We denken dat de auto de hond aan de zijkant geraakt heeft en de bumper het niet overleefd heeft. Dat zou betekenen dat de hond nog moet leven maar we hebben hem niet meer gezien. Wel hebben we nog een boel geblaf gehoord en veel auto's gehoord die over de bumper heenreden. Gelukkig is het voor deze keer "goed" gegaan maar we zijn toch goed geschrokken van die knal want we dachten echt dat er overal stukjes hond zou liggen...

Dat was het wel weer voor vandaag denk ik zo. We hebben veel extra uren gemaakt zodat we wat op reserve hebben want woensdag wordt er weer een staking verwacht. Nu gaan we lekker naar ons warme bed zodat we er morgen hopelijk iets beter uit kunnen komen. Ook hebben we nog een foto gemaakt van onze vuilnisbelt alleen stond er een vrouw voor de pizzaria die heel boos keek. Denk dat ze het niet kon waarderen dat we een foto maakten maar dat is dan lekker pech :P Ik plaats hem morgen wel want ik ben nu zo moe dat ik heel graag naar bed toe ga.. Truste!

• 16 Oktober 2011 - 19:16

Mam:

Jij hebt ook echt elke dag wel een leuk verhaal zeg. Slaap lekker :)

• 16 Oktober 2011 - 19:47

Christiaan:

Wat beleef jij een boel zeg!

Die foto van die nijlpaarden van bovenaf ziet er heel grappig uit als je niet weet wat je ziet ^^