Reisdag!
Door: LindaHilbink
Blijf op de hoogte en volg Linda
19 Oktober 2011 | Griekenland, Athene
Vandaag hebben we lekker uitgeslapen want de wekker stond op 8.45! Dit was heerlijk maar we konden nog wel langer slapen. We hebben ons klaargemaakt voor de bus en stonden er om 9.15 en de bus kwam er aan om 9.22 dit was dus mooi :) Alleen kwam eerst bus nummer 4 en die was echt stampens druk want dat was de allereerste bus van de dag en mensen wurmden zich al naar binnen. Alleen zagen ze niet dat bus nummer 2 er precies achteraan kwam en die nog helemaal niet vol was. Hier zijn we dus ingestapt maar halverwege hield hij er mee op! Hij probeerde nu verder te gaan op zijn motor maar dat werkte ook niet. Toen is ie aan het kloten gegaan met de antennes van de bus en na een tijdje deed ie het gelukkig weer. Toen konden we onze weg vervolgen naar Syntagma waar we om 9.42 uur aankwamen. We liepen naar de metro maar toen zagen we dat deze dicht was! De luiken naar de metro waren gesloten en er hing een briefje op van de politie. Syntagma en metrostation Evangelismos waren vandaag en morgen gesloten wegens politieredenen. Nou lekker dan! Dan maar weer een stukje lopen en via Panepestinio zodat we via de rode lijn naar Omonia konden gaan. Daar konden we overstappen op de groene metro lijn naar metrostation Monostiraki maar de eerste metro zat zo propvol dat we deze voorbij hebben laten gaan want over een minuut zou de volgende alweer komen. Zo gezegd zo gedaan en deze was al lang niet zo vol als de vorige. Nu konden we dus overstappen op de groene lijn. Hier hebben we heel erg lang met een heleboel mensen staan wachten op de metro en toen deze eindelijk aankwam pasten we er nog maar net bij in. Toen we in de metro stonden sjeesden we zo het metrostation waar we moesten zijn voorbij want deze was in onderhoud. Je kon er alleen maar komen vanaf de andere kant. Dus uitstappen bij de eerste halte dan wachten op de metro die weer terug gaat en dan daar uitstappen. Maar dit was makkelijker gezegd dan gedaan intussen was het al 10.10 uur. Iedereen moest natuurlijk richting Syntagma dus de eerste metro stond zo vol dat er niemand van ons station meer bij in paste. Dan maar wachten op de tweede. Hier pasten al wat mensen bij in maar te veel mensen wilden mee dat de deuren niet meer dicht konden dus deze gingen telkens weer open. Hier heb ik een filmpje van gemaakt en we hadden de grootste lol! Dan maar wachten op de derde metro. Hier weer hetzelfde verhaal en ondertussen had ik Rene al aan de telefoon, hij kwam met het goeie idee om weer in de andere metro te gaan zitten, een aantal stations verder te gaan en dan weer over te stappen. Dit hebben we dan ook gedaan en hebben goed gekeken hoe druk de tegen metro was en hoe druk de metrostations waren. We zijn toen maar vier haltes verder uitgestapt en dat was om 11.15 uur. Om half 12 kwam de metro en hier konden we in zitten! Al was het maar voor 5 haltes maar dat maakt niet uit want we zitten er in ieder geval in :) Al was het bij het station waar we eerst een poos hebben zitten wachten we heel erg grappig want het paste gewoon niet. De deuren wilden dicht gaan maar als er iemand tussen zit gaan ze weer open.. Dit gebeurde acht keer en de negende keer konden ze echt dicht blijven. Om 11.34 waren we dan eindelijk op metrostation Monostiraki zodat we daar over konden stappen op de blauwe lijn zodat we naar metrostation Nomismatokopio konden. Wat wel grappig was was dat we om 11.41 uur voorbij Syntagma sjeesden. Dat was dus maarliefst 1 uur en 59 minuten later dan dat we daar aankwamen met de eerste bus vanmorgen :P Eenmaal aangekomen op Nomismatokopio moesten we wachten op de bus maar we hadden al best wel honger van al dat gereis dus zijn we de winkel ingestapt terwijl we nog steeds onze smurf wilden. Hier zagen we toen een pakje van 3 eieren in een doosje met smurfen erop. Deze hebben we dus meegenomen maar bedachten al snel dat we dit niet konden delen. Ja wat doe je dan? Haal er gewoon nog 3 op en dan ben je klaar. Toen we weer buiten waren zagen we net dat onze bus aan kwam rijden dus dat was een perfecte timing. In de bus hebben we natuurlijk meteen een ei gegeten maar zagen al snel dat er geen smurf in zat :( Nou dan het volgende ei maar want anders smelten ze, hihi. Kelly had toen we een smurf maar ik niet dus ik moest en zou het derde ei ook opeten en natuurlijk zat ie daar wel in :) Nu heb ik een grote smurf :D Ja hopeloos he? Dat vond een man naast ons in de bus ook, hij zat ons namelijk uit te lachen :P Om 1 uur vanmiddag waren we dan eindelijk in de dierentuin na een reis van bijna 4 uur! Ze verklaarden ons voor gek maar dat kon ons niets schelen :P We hebben nu in ieder geval wat uren erbij en hebben niet onze dag weggegooid. In het park heb ik nog wat schoongemaakt en toen was het ook zo al weer vier uur dus konden we weer naar huis. De bus kwam mooi op tijd dus deze hebben we mooi gehaald. Daarna kwam de metro ook precies dus dat ging perfect. We zijn toen meteen na Syntagma uitgestapt en hoopten dat er een bus was die naar Syntagma zou rijden zodat we daar weer met onze eigen bus verder konden naar huis. Maar dit was niet het geval dus zijn we maar naar Syntagma gaan lopen. Onderweg kwamen we al veel mensen tegen en hoe dichter we in het centrum kwamen hoe meer mensen er ook waren en toen zagen we ineens waarom. Ze waren daar aan het staken en zetten allemaal dingen in de fik. Ook zagen we heel veel politie en ME en zijn dus maar met een grote boog om het plein heen gelopen maar dit werkte niet echt want we kregen nog steeds veel spul binnen van de ME waar ze mee gooiden want mijn keel brandde goed. Overal zag je mensen die water verkochten voor dat branderige gevoel en dat liep als een trein. Overal waar we liepen kon je zien dat ze vuilnis in de fik hadden gezet en van alles hadden gemold. Overal waren zwarte vlekken op de straten door al het afval wat nu wel weg is :P Jammer genoeg moet onze bus ook door Syntagma dus deze ging niet dus hebben we het hele stuk naar huis moeten lopen. In totaal hebben we 2 uur over de terug weg gedaan dus dat is al een keer zo snel als vanmorgen de heenweg. Nu zitten we op onze kamer tv te kijken met beelden van vanmiddag op het plein. Het schijnt dat er 120.000 mensen waren en dat ze zelfs met eigen gemaakte bommen en vuur dingen gooiden. Wat ben ik blij dat we gewoon gewerkt hebben en niet daarbij waren. Al zijn we wel heel erg benieuwd hoe het plein er morgen bijligt :P Straks gaan we lekker op bed liggen met wat lekkers en gaan dan de smurfen kijken want die hebben ze hier voor ons gedownload dus dat is wel leuk :) Morgen beginnen de bussen enz weer pas vanaf 9 uur dus kunnen we weer lekker lang slapen als we niet wakker worden van de markt die hier morgenvroeg weer gehouden wordt. We hopen dat ze nu de marktkramen zachtjes gaan opbouwen maar ik ben der bang voor. Maar dat zien we morgen wel weer. Ik denk dat dit het wel zo ongeveer was voor vandaag ;)