eerste stage dag - Reisverslag uit Athene, Griekenland van Linda Hilbink - WaarBenJij.nu eerste stage dag - Reisverslag uit Athene, Griekenland van Linda Hilbink - WaarBenJij.nu

eerste stage dag

Door: LindaHilbink

Blijf op de hoogte en volg Linda

30 Mei 2011 | Griekenland, Athene

Zo vanmorgen moesten we vroeg op voor onze eerste stagedag :)
Na erachter gekomen te zijn dat zelf het tosti brood als tosti niet te vreten was zijn we maar aan de danoontjes gegaan. Daarna zijn we naar de bus gegaan. Met een 20 minuutjes denk ik zijn we bij de halte en daarna moeten we nog een klere end lopen. Denk wel iets van een kwartier ofzo!
Maar goed, eenmaal aangekomen bij de dierentuin moesten we wachten op iemand met een sleutel voor het hek om er überhaupt in te komen. Toen we binnen waren wisten we niet wat we moesten doen. Er was niemand en we zagen ook niemand. Na een korte zoektocht hebben we toch iemand gevonden, dit was een vrouw die niet echt engels kon en die ons ook nauwelijks kon verstaan. Toen ze ons eenmaal begreep belde ze en Laura zou daar opgehaald worden door iemand van het Monkey and the big cats team. Toen kwam de vraag waar ik heen moest… Vogels… Ja hoor ik moest met die trage niet engels pratende vrouw mee.. Yippie… Gelukkig werd ik al gauw gedumpt bij een vrouw die vloeiend engels sprak en heb daar ook de halve morgen mee gewerkt. Nouja gewerkt? Ik moest de waterbakken in alle verblijven van de tropische vogels schoonmaken, dit waren er best wel heel erg veel. En als het nou handig ging was je zo klaar maar dat was natuurlijk niet zo. Ze hebben een soort van bak van steen gemaakt en daar moet het water in. Alleen het kraantje staat precies de verkeerde kant op dus je moet het water met je handen sturen, echt heel handig alles wordt zeiknat behalve de bak. Toen we klaar waren werd ik gedumpt bij de slome mevrouw en een nieuwe man. Hier mocht ik heel verrassend ook de waterbakken schoonmaken. Gelukkig waren dit er nog maar vijf ofzo en daarna hadden we al pauze :) De pauzes zijn echt heel erg raar, de dierverzorgers zitten in dezelfde cafetaria als de bezoekers, hier kunnen we gewoon halen wat we willen zonder te betalen, nice :)
Na de pauze hebben we het voer voor de volgende dag voor de vogels bereid, toen dit klaar was moesten we natuurlijk even afwassen maar daarna kwam weer wat leuks… Er zitten ergens twee kleine schattige puma’s achter de schermen die ze handtam willen maken zodat ze daar later gewoon in het verblijf kunnen schoonmaken. Ze waren echt heel lief en ik heb er een aantal foto’s van gemaakt :) Daarna heeft die vent wat verblijven nat gesproeid en ben ik alvast begonnen met informatiebordjes schoonmaken. Toen we klaar waren hadden we alweer pauze. Hier hebben we een wel lekkere tosti gegeten dus dat wordt ons middag eten voor de komende zeven weken.
Na alle bordjes van de vogels in het park schoongemaakt te hebben hadden we niet veel meer te doen dus ik heb alvast een kleine rondleiding gehad :) Tot slot hebben we een aantal takjes geknipt voor nestmateriaal voor de vogels en toen waren we klaar :) Ja echt wat een zware dag zeg!
De dierverzorgers wilden graag wat Nederlandse woordjes leren dus nu kunnen ze Coevorden en sukkel zeggen :P Nu doen ze dat dus de hele tijd, haha.
Ook hebben we te horen gekregen dat deze dierentuin ook gehandicapte mensen in contact willen brengen met de dolfijnen. Nu proberen ze met dierverzorgers uit hoe de dolfijnen reageren als je met ze gaat zwemmen. Dit leek ze ook wel leuk voor ons dus wie weet mogen wij ook wel een keer met ze zwemmen!!!

Owja! Bijna vergeten! We hebben vandaag wel gemerkt dat Grieken blond wel leuk vinden want in de bus wordt er steeds naar je gekeken en opeens werd er tegen mij gezegd door een bruine gast (bah) ; Has anyone told you you’re beautiful, especially your eyes?
Toen ging ie gelukkig de bus uit en konden wij keihard lachen! :P

P.S. we zijn hier ook verslaafd geraakt aan danoontjes… We hadden vrijdag al 1 pakje opgehaald en kwamen erachter dat er hele leuke magneetjes hebben. Laten we nou net een koelkast hebben waar ze heel leuk oppassen :) Vandaag hebben we nog 4 pakken opgehaald dus jullie kunnen wel raden hoe de koelkast er van binnen uitziet en van buiten dus ook :P

• 30 Mei 2011 - 18:51

Sannie:

Zo te horen was jullie eerste stagedag wel leuk.Die Grieken zijn echt niet snel of wel? Leuk als jullie met de dolfijnen mogen zwemmen.Je maakt nogal wat mee.Nou groetjes van ons.

• 30 Mei 2011 - 19:06

Mam:

Die Grieken laat je maar mooi daar hoor:)
    Volgens mij heb jij daar een geweldige stageplek. Je mag blij zijn dat Slovenie niet is doorgegaan. Die puma's klinken zo lief en met dolfijnen zwemmen dat zou ik ook wel willen. Groetjes en tot morgen.