maandag 6 juni - Reisverslag uit Artémida, Griekenland van Linda Hilbink - WaarBenJij.nu maandag 6 juni - Reisverslag uit Artémida, Griekenland van Linda Hilbink - WaarBenJij.nu

maandag 6 juni

Door: LindaHilbink

Blijf op de hoogte en volg Linda

06 Juni 2011 | Griekenland, Artémida

Vandaag was het heel erg leuk:)
Ik mocht de hele dag mee met de vogelman en hij houdt er wel van om niet te veel te doen. Tot aan de pauze hebben we de vogels gevoerd. Hij was nog maar 2 keer eerder in dat gedeelte geweest en had ook niet echt een idee wat voor voer ze nodig waren. Ach een beetje van dit en een beetje van dat. Bij één voliere wist hij het echt niet en ik zei dat wij die vogels ook hadden gehad en dat ze appel wel lekker vonden. Oh oke! Dan voeren we ze dus fruit! We zien vanzelf morgen wel of ze het hebben gegeten of niet :P Nu hoop ik maar dat ik morgen niet met Anna mee moet naar deze afdeling want als er dooien liggen ben ik denk ik de lul :P
Ook hebben we drie volieres niet kunnen voeren want zijn sleutel was te krom en het slot wou niet open. Ik hoop maar dat iemand anders ze dan gevoerd heeft. Toen we weer terug waren in de keuken mocht ik de twee kleine kraaien voeren. Ja weer een kuikentje maar dan in tien stukjes ofzo :P We hadden nog een half uur tot aan de pauze maar hij wou niets meer doen. Dus hij pakt een emmer uit de keuken, loopt naar de koeling, gooit er één voor één een appel in en haalt ze er later weer één voor één uit. Kijk zo lijkt het alsof ik wat doe ;) Toen was het tijd voor de pauze en na die tijd hebben we wat schoongemaakt, nouja wij niet... We hadden een nieuwe vrijwilliger en ja hij mocht die man niet zo dus hij mocht de leuke klusjes doen. Hij vroeg aan mij of ik nog wat leuks wist dus ik zei schoonmaken? OOOH ja dat is een goeie! We geven hem een bezem en laten hem alle vogelbadjes schoonmaken! Pak jij maar wat voer en loop maar mooi met mij mee. Jij hoeft niet schoon te maken want ik mag jou wel :) Yippie! Die man stond steeds te klagen en vroeg aan de vogelman waarom hij dat moest doen en ik mocht voeren. Hij wou dat ik ging schoonmaken zodat hij kon voeren want hij wou dat k*twerk niet meer doen. De vogelman was het daar niet mee eens en zei dat ie niet zo moest klagen en gewoon onderaan moest beginnen zoals ieder ander persoon! Toen we bij de kaketoes waren werd hij bang en durfde niet naar binnen. Hij moest toch en toen hij gebukt stond sprong er meteen een kaketoe op zijn rug. Hij flipte helemaal en ik zei dat ie rustig moest doen anders zou de vogel in zijn oor bijten. Dat vond ie al helemaal niet leuk meer en wou zo snel mogelijk weg! Ik zei dat het maar een grapje was maar hij kon het niet waarderen, de vogelman gelukkig wel en zei goedzo ;) Toen hij eindelijk klaar was, ja hij is echt langzaam en is bang om vies of nat te worden, moest ie naar het volgende verblijf. Gelukkig zaten daar geen kaketoes voor hem. Hij stond tegen het gaas aan met zijn vingers er doorheen, hij lette niet op en whoppa! De kaketoe beet hem in zijn vinger en hij wou meteen weg! Help i'm bleeding! Het stelde echt niets voor maar hij was helemaal bang. Ik zei dat het zijn eigen fout was want hij had zijn vinger door het gaas gedaan dus het was niet de schuld van de kaketoe. Daar was hij het echt niet mee eens en begon de vogel uit te schelden :P Toen we klaar waren is hij er vandoor gegaan om te klagen bij de anderen van ons team. Iedereen weet al dat hij niets uit voert dus als hij met hun mee wou zouden ze hem doorsturen naar de vogelman :P Na de pauze hebben wij hem niet meer gezien :) We zijn toen naar het showveld van de roofvogels gegaan en daar zaten Andrea en Laura met de puma jongen van 2 maanden oud. We hebben lekker met ze kunnen spelen en klieren en hebben veel foto's gemaakt, ze zijn echt zoooo lief!!! :)
Toen ze weg waren hebben we nog met met een aantal vogels gevlogen en het lukte steeds beter. Ook een vogel die normaal niet luistert luisterde wel naar mij en die man zei ook dat hij zich wel prettig voelt bij mij :) Ik heb er dus een nieuw vriendje bij :)
Ook heb ik een paar keer mogen oefenen met de buizerd. Als je een deel van een kuikentje omhoog gooit grijpt hij het uit de lucht en dat ziet er echt heel mooi uit! Dit was heel erg leuk en ik heb me ook heel erg vermaakt vandaag :)
Hoop dat het morgen weer zon dag wordt :)

• 06 Juni 2011 - 19:09

Mam:

Dit klinkt eerder als een mooie vakantie dan als werk :)
    Wat prachtig met die poema's.
    Ik kan me bijna niet voorstellen dat de anderen uit jullie klas net zo'n mooie stage hebben.

• 06 Juni 2011 - 19:15

Ryanne:

Hey Linda!

Wat leuk dat je iedere dag wat schrijft! Klinkt alsof je stage echt enorm zwaar is met al die overactieve Grieken ;-)

Groetjes uit Parijs!

• 06 Juni 2011 - 19:19

Linda Hilbink:

Ja echt dit is de zwaarste stage ooit!!! :P

• 06 Juni 2011 - 20:01

Opa En Oma:

we hebben de fotos bekeken wat zijn ze weer mooi volgens ons krijg je nooit weer zo"n mooie staigeplek
    groetjes

• 07 Juni 2011 - 11:15

Sannie:

Mooi verhaal,leuk die jonge "katje"ze lijken heel schattig maar als ze groter zijn!Ik wou best met jullie ruilen,Het lijkt wel vakantie,Geweldig.Geniet er maar lekker van Groetjes Sannie

• 07 Juni 2011 - 17:13

Linda Hilbink:

Ze hebben nu ook al nageltjes hoor:P
    Dus zo schattig zijn ze al niet meer.