Beginnen met werk om 6 uur! - Reisverslag uit Artémida, Griekenland van Linda Hilbink - WaarBenJij.nu Beginnen met werk om 6 uur! - Reisverslag uit Artémida, Griekenland van Linda Hilbink - WaarBenJij.nu

Beginnen met werk om 6 uur!

Door: LindaHilbink

Blijf op de hoogte en volg Linda

15 Juni 2011 | Griekenland, Artémida

Vanmorgen ging de wekker al om 5 uur! We gingen namelijk al met iemand mee want de bussen hadden weer een staking vandaag. Deze man van wie ik de naam niet kan zeggen en al helemaal niet kan schrijven begint altijd al om 6 uur en werkt bij de apen en de katten. Voor hier had hij een zeer luxe auto zonder deuk! Dat is erg uitzonderlijk hier. Hij weet het gaspedaal ook wel te vinden en waar de maximum snelheid 30 is zet hij er gerust nog een 1 bij voor. Zo ging het ongeveer de hele weg en als je iemand wil inhalen bij een stoplicht dan ga je gewoon op de rijbaan voor linksaf staan en zodra het licht op groen staat geef je gewoon flink gas zodat je er voorbij kunt. Ook rechts inhalen is hier heel gewoon en de alarmlichten aandoen kan ook waar en wanneer je wil. Als je dit doen kun je overal ook maar gewoon stoppen en aan de kant gaan staan om iemand op te pikken of om juist te dumpen. Doordat we met een behoorlijk tempo reden waren we er ook al binnen 10 minuten. In de dierentuin aangekomen was er nog niemand van mijn team, he wat jammer nou! Nu moest ik verplicht mee de katachtigen naar buiten te doen! Als eerste zijn we naar de neushoorns gegaan. Hier hebben we ze eerst geaaid en daar hebben we natuurlijk foto's van gemaakt :) Daarna hebben we ze naar buiten gelaten. Ook zijn we bij de cheeta's, maki's, lynxen, witte tijgers, accelotos ofzo :P, servals, jaguars en puma's geweest. Dit was allemaal heel erg mooi om te zien en ik kijk er dan ook al naar uit om daar volgende week te mogen beginnen! Om 8 uur moest ik weer mee met de vogels. Gelukkig mocht ik mee met Elmos de vogelman. We hebben toen eerst alle papegaaien gevoerd en hebben het lekker rustig aan gedaan zodat we niets meer hoefden te doen voor de pauze als we aankwamen in de keuken. Dus inderdaad toen we klaar waren hadden we nog een kwartier om voordat de pauze begon. We zijn toen heel langzaam gaan lopen en kwamen erachter dat we het karretje ook konden dumpen bij de kantine en zijn dus alvast begonnen met pauze houden. Het was me al opgevallen dat hij vrolijker was dan normaal en vroeg hem waarom. Hij zei dat ie vandaag jarig was maar dat niemand het mocht weten omdat hij geen zin had in dat geouwehoer op het werk ofzoiets. Dit was wel leuk want nu had ik iets om hem mee te chanteren :P Na de pauze zijn we naar de keuken gegaan, hebben onze spullen daar gedumpt en zijn de takken voor de verblijven van de roofvogels gaan weghalen. Ook dit ging natuurlijk heel erg snel ;) Toen dit klaar was hadden we nog tijd over tot aan de volgende pauze en we waren al aan het denken hoe we die gingen opvullen. Opeens bedachten we beiden dat zijn twee jonge kraaien en de baby valk nog gevoerd moesten worden. Dit hadden we om 8 uur ook al gedaan en we zijn erachter gekomen dat de baby valk hem niet mag en mij wel :) Nu moet ik hem er dus weer uithalen en op mijn schoot plaatsen zodat hij weer een kuikentje kan plukken en ik kan spelen met de valk. Daarna hebben we de twee jonge kraaien ook nog even gevoerd en voila! Het is pauze tijd! Dit was wel heel erg fijn want na de pauze hoefden we nog maar een half uurtje te werken want we waren vanmorgen immers al om 6 uur begonnen dus hoefden maar tot 2 uur te werken. Na de pauze ben ik nog even met hem mee geweest naar de roofvogels van de "birds of prey show" en hebben een aantal vogels gewogen. Na de tijd was het twee uur en konden we weer richting huis:) We konden weer met die man mee dus dat scheelt ook weer mooi en we waren dus al om half 3 weer terug in de studio. Hij vertelde onderweg dat ze bijna geen bekeuringen kunnen krijgen voor te hard rijden omdat er maar een aantal flitspalen zijn en iedereen ze weet te vinden. Ook als een politie auto je aanhoud kunnen ze niks maken omdat ze geen bewijs hebben dus houden ze ook niemand aan en kunnen ze allemaal doen wat ze willen. Ja dit is wel iets anders dan in Nederland en nu zijn we er ook achter waarom er hier zoveel schade aan alle auto's is.

Omdat we graag fatsoenlijk wilden eten hebben we maar besloten om naar Athene te gaan om daar een Mc Donalds te bezoeken. De bussen rijden tijdens een staking van 9 uur 's morgens tot 9 uur 's avonds dus dat kon mooi. Eenmaal in Athene aangekomen te zijn na ook nog een stukje met de metro gereden te hebben kwamen we aan op het Syntagma plein. Hier waren best wel wat mensen maar dat is wel vaker zo. Hoe meer we richting de Mc Donalds liepen hoe drukker als het werd en hoe meer mensen met witte gezichten ons tegemoet kwamen lopen. Ook droegen enkele mensen mondkapjes. Opeens hoorden we een aantal harde knallen en schrokken heel erg. We zijn snel een steeg ingegaan waar ze een aantal restaurantjes hadden en tv's. Overal was een live verslag te zien van het plein. Hier waren ze aan het demonstreren en daar hadden we nooit meer aan gedacht! Op het plein staat het congres gebouw en daar stonden alle mensen en ze wilden naar binnen dringen. De Mc Donalds zit daar recht tegenover dus dat zat er niet in. De politie, ME alles was er en ze schoten met traangas op de demonstranten. Dit was dus de reden waarom mensen witte gezichten hadden want dat spul zit in die "bommen" van de politie en de ME. We zijn toen maar weer snel richting de metro gelopen maar moesten overstappen op het station Syntagma. Je raad het al, dat is precies onder dat plein. We stapten de metro uit en daar hing me toch een lucht! Een aantal seconden later kregen ook wij last van onze ogen, al dat smerige spul is dus ook gewoon dat station ingekomen... Gelukkig zaten we al snel in de andere metro richting de andere Mc Donalds die een eind van de grote af zit. Ook hier was een weg afgezet die naar dat plein leid zodat er niet nog meer mensen met de auto konden komen. Ook zagen we de helikopter die de videobeelden maakte voor de tv. In de Mc konden we het op het nieuws volgen en dit was toch wel heel erg raar. Af en toe kwam er ook een ambulance voorbij rijden en een heleboel politie die de boel rustig probeerde te houden. Voor de terugweg moesten we weer daar overstappen maar gelukkig was de meeste rook en spul al weer weggetrokken maar het stonk er nog wel heel erg. Gelukkig zaten we een uur later heel in de bus en we zijn blij dat we daar niet tussen zijn gekomen. Op tv leek het wel "cool" maar hoe dichter je bij komt hoe banger je wordt! Overal is politie enz op motoren en als je te dichtbij komt wordt je geslagen met zon gummiknuppel en dat ding is hard geloof me ik weet het;) Eenmaal weer terug gekomen te zijn in de studio hebben we Georgina nog even gesproken en we vertelden haar dat we in Athene geweest waren en dat er een grote demonstratie was. Het eerste wat ze vroeg was: hebben jullie foto's gemaakt? Nou nee, we wilden graag zo snel mogelijk weer weg. Het was niet echt een rustige demonstratie ofzo. Nou dat begreep ze dan wel. Net hebben we op het nieuws gekeken en daar zeggen ze dat er 25.000 demonstranten aanwezig waren. Denk niet dat ze ons gezien hebben dus 25.002 ;)
Dat was de hele belevenis van vandaag wel weer denk ik zo. Ik hoop dat het morgen toch iets rustiger wordt hoor eerlijk gezegd :)
We gaan nu maar snel slapen want we zijn beiden behoorlijk moe.

• 15 Juni 2011 - 20:02

Opa En Oma :

hoi we hebben de demonstraties op de televisie gezien wees alsjeblieft voorzichtig
    wat heb je weer prachtige fotos gemaakt tot de volgende keer

• 15 Juni 2011 - 20:05

Sannie:

Hay wat een spannend verhaal.Gelukkig dat jullie snel weg konden daar.Heb het net ook gezien op het journaal,niet leuk allemaal.
    Het lijkt erop dat ze voorlopig nog wel door gaan met demonstreren.Mooie foto's heb je weer gemaakt.Groetjes en tot een volgend verhaal.Sannie

• 15 Juni 2011 - 20:10

Gertjan:

Je beleeft zo nog eens wat in het verre griekenland.Pas maar op daar en eehh hoe zit dat met die gummie knuppel?? Ik zeg welterusten en groetjes gjb en gb en db een keer wat anders doei niggie

• 15 Juni 2011 - 20:13

Linda:

We doen heel voorzichtig wees maar niet bang;)
    Die gunmieknuppel heb ik een aantal jaren geleden al ontmoet toen we met de klas een me oefening mochten doen;)

• 15 Juni 2011 - 20:29

Chris:

Hahahaha jaaaa die ME oefening was prachtig! Wel een beetje jammer van die gozers dat ze wel op onschuldige jongedame's mogen knuppelen maar dat Gertje wel een kapot spiegeltje moest betalen van die auto waar we op moesten gooien met blokken :P

Ach zo beleef je nog eens wat, en je hebt een kleurtje in je gezicht!

• 15 Juni 2011 - 21:48

Mam:

Blijf de volgende keer toch maar uit de buurt. Ik heb zo'n idee dat deze gummiknuppel harder aankomt dan bij die oefening. Dat babyvalkje is wel heel erg lief zeg :)