Laatste stage dag bij de vogels - Reisverslag uit Artémida, Griekenland van Linda Hilbink - WaarBenJij.nu Laatste stage dag bij de vogels - Reisverslag uit Artémida, Griekenland van Linda Hilbink - WaarBenJij.nu

Laatste stage dag bij de vogels

Door: LindaHilbink

Blijf op de hoogte en volg Linda

17 Juni 2011 | Griekenland, Artémida

Vandaag was mijn laatste dag bij de vogels. Vandaag mocht ik weer mee met Elmos :) We hebben weer de vogels gevoerd en ik mocht de pinguïns voeren. Als je de vis één voor één in het water gooit komen ze er allemaal aangelopen en duiken dan het water in om de vis te pakken. Dit lijkt echt heel erg leuk! Na de pauze moest ik met Jargos mee om in de vogelverblijven rattengif te stoppen. In een aantal verblijven zitten kaketoes, op de een of andere manier mogen zij mij niet en mag ik hun niet. In de laatste kooi zit zon beest die meteen al aan komt vliegen als je de deur open wil doen. Onze volunteer was daar al door gebeten in zijn vinger. Hij bleef telkens boven me zitten en ik hield hem steeds in de gaten en liet hem niet te dichtbij komen. Toen ik naar de deur wou lopen om naar het volgende verblijf te gaan besprong dat kreng me en heeft hij me gebeten in mijn rug! Ik heb hem van me af kunnen schudden maar heb nu wel mooi zijn snavel in mijn rug staan! Stom rotbeest dat het is! Hij heeft geluk gehad dat het vandaag mijn laatste dag bij de vogels is want anders..! Maar nu moest ik er nog een keer langs om er weer uit te komen. Gelukkig heb ik hem net kunnen ontwijken en kon ik uit de kooi. Direct toen de deur weer dicht was kwam hij daar aan het gaas zitten en bleef maar proberen om in onze vingers te bijten! Daarna hebben we nog even de jonge kraaien gevoerd die morgen een maand oud zijn :) Ze groeien echt heel erg hard en binnen een week kunnen ze al vliegen! Na de pauze hebben we nog een aantal roofvogels en uilen gevoerd. Alleen had hij mij zijn sleutel gegeven maar hij wou hem terug! Ik heb hem niet gegeven en hij dacht dat hij het wel met Jargos sleutel kon redden want hij was ook mee. Net bij de laatste verblijven van de uilen lukte het niet. Hij had die sleutel niet en ik wel. Ze probeerden dus van alles om die sleutel te krijgen maar ik heb niet toegegeven. Uiteindelijk hebben ze de kuikens maar door een kier tussen de deur en het gaas door gedouwd :P Dit was niet echt handig en het scheelt, ze hoefden er maar tien te hebben dus dat was heel lachwekkend om te zien :P Toen dat klaar was mocht ik mee met Laura en een andere man. We gingen de chimpansees voeren! Ze halen dan eerst de dieren weer naar binnen en dan gaan ze het verblijf in om daar voedsel te verstoppen. Als dat klaar is mogen de dieren weer naar buiten. Maar in de tussentijd heb ik mooi dichtbij de dieren kunnen zitten en foto's kunnen maken. Dit was heel bijzonder want ik was nog nooit zo dicht bij de chimpansees geweest! Die man die er bij was kon de apen ook gewoon aaien en ze staken hun handen en vingers naar hem uit! Later gingen we naar de gibbons. Hier gingen we gewoon het verblijf bij in om ze te voeren! In Emmen mag je ze niet eens voeren door het gaas heen en hier ga je er gewoon bij in! Het is dan wel net een andere soort maar dan nog! Het blijven wel gibbons met goeie scherpe lange hoektanden! Ze kwamen echt heel dicht bij me zitten en ik heb er gelukkig foto's van! :D Volgende week begint mijn stage ook op deze afdeling en ik heb er echt super veel zin in! kan echt niet wachten! Maar eerst weekend vieren! Voor het eerst 2 dagen vrij achterelkaar! Dat wordt lekker genieten!

• 17 Juni 2011 - 18:34

Mam:

Ze zeggen wel eens dat de baasjes op hun huisdieren gaan lijken maar volgens mij gaan daar de verzorgers op hun dieren lijken. Die armen en benen van die dierverzorger zijn wel erg behaard zeg.
    Scheelt niet veel meer met die gibbons haha.

• 17 Juni 2011 - 18:36

Linda Hilbink:

HAHA!
    Ja we zeiden toch dat ze hier behaard waren :P

• 17 Juni 2011 - 20:05

Jacqueline :

vind je het goed als ik aan de andere kant van het gaas blijf ? super voor jullie om zo dicht bij de dieren te mogen

• 18 Juni 2011 - 18:49

Sannie:

Linda,wij wensen je veel plezier morgen als je ouders en broertje komen.Groetjes Sannie