***** openbaar vervoer!
Door: LindaHilbink
Blijf op de hoogte en volg Linda
25 Juni 2011 | Griekenland, Artémida
Na vannacht heerlijk geslapen te hebben zaten we om 9 uur aan het ontbijt. Het stelde niet zo heel erg veel voor en we vonden het ook niet echt geweldig. Na het ontbijt zijn we eerst met de metro en daarna met de bus naar de dierentuin gegaan. Hier hadden we natuurlijk net de overstap weer gemist dus moesten we het hele pokke-end lopen! 15 minuten in de hete zon! Eenmaal aangekomen in het park zijn we meteen richting de roofvogelshow gegaan want die zou beginnen om 12 uur. We waren al wat te laat maar toen we daar aankwamen was er niemand te bekennen. Toen we daar op het bordje met tijden keken zagen we daar staan dat het pas om 2 uur tijd was. We zijn toen maar een klein rondje gaan lopen en daarna richting de cafetaria gegaan. Hier hebben we lekker wat gegeten en langzaam kwamen ook de dierverzorgers binnen en ze vonden het leuk ons zo te zien. Na ook een heerlijk ijsje gegeten te hebben zijn we maar weer terug gelopen richting de vogelshow want die zou zo beginnen. We zagen weer niemand en toen we iemand zagen zei hij dat de show niet door ging. Dat was wel een beetje jammer maar helaas. We zijn toen maar weer verder gelopen en toen we bij de zeeleeuwen aan het kijken waren kwam opeens die man waar ik nogal eens mee praat naar buiten. Net op het moment dat ze weer weg wilden lopen vroeg hij aan mij wat ik wou. Ik zei dat we graag even bij de dolfijnen wilden kijken en hij zei: O kom maar even mee hoor! Wel voor maar 5 minuutjes hoor! Nou dat maakte ons niets uit en we volgden hem meteen. Hij nam ons mee terwijl de dolfijnen met ballen aan het spelen waren. Opeens komt er zon dolfijn aan en gooit die bal naar die man toe. Hij gaf de bal aan ons en we moesten die weer in het water gooien. Meteen kwam er nog een dolfijn aan en konden we met de dolfijnen overgooien!!! Ook pakte hij een staart van een dolfijn vast zodat we die konden aanraken! Toen moesten we jammer genoeg al weer weg. Hij pakte nog een aantal keer de bal van de dolfijnen en trapte die zo ver als hij kon het water in zodat ze daar weer achteraan konden gaan. Net toen we weg wilden lopen spetterde een dolfijn nogal en kwam er een plens water over mij heen. Wat een verfrissing zeg met 35 graden zeg! Heerlijk! Gelukkig heb ik hier een aantal foto's van kunnen maken dat we met de dolfijnen aan het overgooien zijn. Maar helaas kan ik ze nu nog niet plaatsen door de hotelcomputers. Toen we weer verder liepen kwamen we Andrea tegen en hebben we gevraagd of we de poema jongen mochten zien. Dit mocht en we moesten weer naar het vogelshow veldje om daar met ze te spelen. Toen ze eraan kwam wilden wij ook het veld op lopen maar dat mocht helaas niet omdat we geen dierentuin kleding aan hadden. Dit vonden we heel erg raar omdat we dat laatst met onze ouders wel mochten. Maargoed, we hebben ze gezien en we hebben ze even geaaid dus dat was wel leuk :) Toen zijn we maar weer richting de uitgang gelopen om met de bus naar onze studio te gaan en naar het strand. Natuurlijk hebben we hier ook de bus niet gehaald en konden we weer het hele eind terug lopen... Dit ging niet erg snel meer en natuurlijk misten we net de bus! Ik zag hem rijden en ben gaan rennen maar dit hielp niet meer want de rest was er nog niet. Toen zijn we maar gaan wachten in het bushokje maar al snel zagen we dat er iets niet klopte. Aan de overkant zagen we steeds bussen voorbij rijden maar aan onze kant reed er helemaal geen enkele bus meer langs. Toen we de 304 weer aan de andere kant zagen rijden werden we chagerijniger en chagerijniger... We hebben uiteindelijk een uur zitten wachten en toen kwam eindelijk de 304 eraan. En hoe! Hij was bom en bom vol!!! We konden er nog maar net bij in en de deuren pasten de eerste keer niet eens dicht! Na nog meer op elkaar stauwen paste het eindelijk en konden de deuren dicht. Het was echt een ramp! De bus is echt nog nooit zo vol geweest! Hij kwam de berg nauwelijks op maar af lukte nog wel. We hebben ook veel langer over de reis gedaan dan normaal. Gelukkig rolde dat ding nog door tot aan onze bushalte zodat we naar onze studio en de lieve honden konden. Ze hadden namelijk gisteren de schoenen van Laura opgevreten dus die was al goed pissig! Een schoen hadden we gevonden maar die andere was spoorloos, na de hoop opgegeven te hebben zijn we maar weggelopen en buiten het hek zagen we de andere schoen liggen. Nu missen we alleen nog de sokken die erin zaten. We hopen stiekem dat die honden die ook opgegeten hebben en het niet overleven :P Maargoed weer verder over vandaag. In onze luxe villa hebben we gegeten en maar eens de afwas gedaan van een aantal dagen geleden. Daarna hebben we ons omgekleed om daarna lekker even een duik te nemen in de zee. Dit was echt lekker verfrissend. Daarna moesten we haasten voor de bus richting Athene want we wilden graag wat zien van de opening van de Special Olympics in het Olympisch Stadion. We hadden niet veel tijd meer en haasten ons voor de bus. Net zoals alijd vandaag reed die bus net voor onze neus weg! Nu moesten we dus alweer een half uur wachten maar zoals altijd had deze weer eens vertraging en konden we nog langer wachten! Toen we er eindelijk in zaten reden we door Athene en af en toe vielen er delen van de stad zonder stroom. Opeens waren de straten donker en bleven ze donker! Ook de stoplichten hielden er mee op. Sommige delen hadden nog wel licht aan een kant van de straat en aan de andere kant van de straat niet. Toen we eindelijk in de metro zaten zijn we naar het Olympisch Stadion gegaan. Hier was niet veel meer maar de lampen enz stonden nog wel aan. Hier hebben we een aantal mooie foto's gemaakt en zijn toen maar weer terug gegaan naar de metro omdat het al best wel laat was. Toen we bij ons station waren zijn we nog even langs de Mc Donalds gegaan om nog even wat te eten en om de benodigde vloeistoffen binnen te krijgen :) Onderweg naar ons hotel zijn we 14 van die schaars geklede gevallen tegen gekomen en heel wat politie. Maar nu zijn we weer in ons hotel en gaan we zo slapen :) Morgen gaan we weer vroeg op want we gaan een aantal eilandjes bezoeken :) Weltrusten en groetjes vanuit het zonnige Athene, nog steeds 28 graden ;)